logo boonappetit

Joke blogt!

Crackers: die bak je lekker zelf

Crackers: die bak je lekker zelf

Een cracker is typisch zo’n product waar je nooit over nadenkt, althans zo vergaat het mij. Toch is een cracker een van de lekkerste dingen die je bij plots opkomende trek even snel kunt maken. Lekker met kaas bijvoorbeeld, of gewoon zo. Knapperig, vullend maar niet té; ideaal als tussendoortje. Crackers kun je in veel soorten kopen en de meesten van ons zullen een pak in huis hebben. Maar crackers kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken. Voordeel daarvan is dat ze zoveel lekkerder zij en is dat het een leuk, niet al te tijdrovend werkje is.

Veel verschillende soorten crackers om zelf te maken zowel hartig en zoet. Daarvan staan er liefst 34 recepten in Crackers, Huisgemaakt, 34 knapperige recepten van Seu Quinn. (€9.95 uitgeverij Becht). Dit is, hoewel bescheiden vaan formaat, een compleet boekje. De ingrediënten; meelsoorten, zaden, hoe je het deeg dun uitrolt en hoe je de perfecte cracker bakt (bijvoorbeeld door het deeg niet teveel te bewerken), komen allemaal aan bod alvorens we gaan bakken. Een basisrecept voor een cracker met zout vormt de aftrap. Daarna volgen er verrassend leuke soorten zoals, crackers met een smaakje: met gerookt zeezout,

Lees meer ...