logo boonappetit

Tortilla’s! met origineel recept

Tortilla’s! met origineel recept

Tortilla’s! met origineel recept

 

Het woord tortilla vind ik altijd een beetje verwarrend: bedoelen ze nou de Spaanse aardappelomelet of de Mexicaanse versie van platbrood ook wel wrap genoemd?

Ik vind het allebei erg lekker en het onlangs verschenen boek Tortilla’s snel, makkelijk & superlekker Machteld Smid (Culinair Karakter 9,99) euro gaat over de Mexicaanse tortilla!

De Mexicaanse tortilla is in feite een verpakking voor allerlei heerlijke vullingen die met een saus erover of ernaast geserveerd worden. In Tortilla’s staat voor elke trek een lekkere variatie: met vlees, vis of vegetarisch. De frisse salades en guacamole die je er bij serveert daarvan krijg je ook het recept. Kortom een handig bruikbaar boekje met fijne recepten voor een heel fijne prijs.

Als je net zoals ik wel eens kant en klare tortilla’s (of wraps) koopt weet dat deze meestal van tarwe zijn gemaakt. Het originele traditionele recept wordt echter van maismeel gemaakt. Het recept daarvan staat ook in Tortilla’s en deel ik met je.

Voor 12 stuks

250 gram maismeel

½ tl zout

350 ml heet water

Olie

*Meng het maismeel met het zout in een schaal. Voeg het hete water toe en roer goed door elkaar met een lepel of met je handen. Je moet er een grote bal van kunnen maken (het voelt een beetje als klei). Als het deeg te droog is, voeg dan wat extra water toe. Als het te plakkerig is voeg dan wat extra bloem toe. Dek de schaal af met een schone theedoek en laat een uur op kamertemperatuur rusten.

*Maak 12 kleine balletjes en rol plat tussen twee vellen bakpapier.

*Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de tortilla’s op hoog vuur ongeveer 30 seconden aan beide kanten.

*Hou de gebakken tortilla’s warm in een schone theedoek tot allemaal klaar zijn. Luchtdicht verpakt ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Geschreven door : Joke Boon