logo boonappetit

Koken doe je zo!

Koken doe je zo!

Koken doe je zo!

 

Mij overkomt het regelmatig dat ik me afvraag: waarom is …. dat eigenlijk zo? Ook op culinair gebied zijn er veel zaken waarvan je niet precies weet waardoor ze veroorzaakt worden. Die je gewoon voor lief neemt, zoals het huilen bij het snijden van een ui. Daarom vind ik Koken doe je zo! 700 tips, trucs & wetenswaardigheden om je keukenskills te verbeteren Van Arthur le Caisne (Uitgeverij Good Cook 25,95 euro) zo leuk en praktisch.

Dit boek geeft antwoord op veel vragen: waarom is gefrituurd eten zo lekker? Waarom kleeft Thaise kleefrijst? Waarom moet je gehakt altijd ontdooien voor je het bakt? Waarom is het een heel goed idee om zelf je gehakt te maken…. En waarom moet je dat NOOIT in de supermarkt kopen? Waarom zijn eieren niet rond maar ovaal? : in het kort het aanvankelijk ronde ei verandert van vorm omdat de kip het anders niet gelegd krijgt. Het zijn niet alleen leuke weetjes maar ook die je veiligheid bevorderen: waarom je beter je handen kunt wassen als je een ei vastpakt of hoe je een ei van een truffelsmaak kunt voorzien zonder de truffel te eten. (Goedkope truc voor een luxe product).

Koken doe je zo! Is een boek dat je telkens even oppakt om een feitje of een weetje in te lezen. Ik vind dat erg leuk en het lijkt me een geschikt cadeau voor iemand die alles al heeft.

Geschreven door : Joke Boon