logo boonappetit

In perfecte conditie op een aanstekelijke manier

In perfecte conditie op een aanstekelijke manier

In perfecte conditie op een aanstekelijke manier

 

Ellen Hoog is tophockeyster en speelt in de voorhoede van het Nederlands elftal. Voor haar inzet won ze al diverse prijzen, waaronder die van Wereldspeler van het Jaar en Beste Speelster van het Toernooi WK.

Tijdens de herstelperiode van een blessure werd ze zich bewust van de grote rol die voeding kan spelen. Nu heeft ze haar kennis en kunde in een boek ondergebracht: In perfecte conditie, topfit met een tophockeyster. (Carrera Culinair, €19.99).

In dit boek gaan biologisch eten en een gezonde levensstijl hand in hand. Nu zou je kunnen denken: over dit onderwerp zijn er al zoveel meer boeken verschenen. Vaak geschreven door mooie, jonge getalenteerde vrouwen. Dat klopt. Toch weet Ellen Hoog zich met dit boek te onderscheiden.

In de eerste plaats door haar nuchtere toon. Niks geen dikdoenerij of sterallures, maar heerlijk down to earth. Daarnaast door de lekkere, gezonde en niet al te ingewikkelde recepten. Het is vooral de combinatie van gezonde voeding en work-outs, die dit boek boven de andere uittilt. Er worden zes work-outs gegeven voor conditie en kracht, die tussen de 15 en 30 minuten duren. Het fijne van deze work-outs is dat je er niks voor nodig hebt. Met uitzondering van de interval run, kun je alle oefeningen thuis doen. Met behulp van huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals een trapje of een zware (sport)tas. Aan de hand van duidelijke foto’s en heldere tekst wordt duidelijk wat je moet doen en waar je op moet letten. Ideaal om ‘s winters fit te blijven/worden en te werken aan een strakke buik: zo er staan diverse plankoefeningen in het boek.

De recepten, waarvan er 45 in dit boek staan, zijn lekker. Denk aan smoothies, zelfgemaakte granola, energierepen, een healthy mug cake (een havermout-banaan cakeje dat je in de magnetron klaarmaakt), kipfilet met passievrucht, energieballetjes of worteltaart met chocolade, of een stevige boerenkoolomelet met zoete paprika. Daarnaast ook recepten om gewoon te genieten: zoals de appeltaart van Ellen’s moeder, of lekkere kokosmakroontjes om uit te delen.

Wie een voorproefje wil nemen moet even naar de Facebookpagina of Twitter van Carrera Culinair gaan, iedere woensdag wordt hier een oefening uit een work out gedeeld. ik zou zeggen: laten wij planken.

Geschreven door : Joke Boon