logo boonappetit

getest: Artisan Snackpot

getest: Artisan Snackpot

getest: Artisan Snackpot

Wat? Een mix van granen, bonen en kruiden in een plastic beker waar je kokend water opgiet. Vergelijkbaar met cup noodles maar dan als gezonder alternatief. In drie verschillende smaken: Morocan Spiced, Sweet Chili en Mint Tabouleh.

Waarom? Het wordt aangeprezen als een snelle en eenvoudige snack of lichte maaltijd. Een alternatief voor cup noodles die vaak erg zout zijn. De cups bevatten gezonde granen zoals freekeh en peulvruchten zoals edamame of linzen.

Wat kost het? 1.99 bij de grotere supermarkten.

En? Je moet er kokend water opschenken, aan de buitenkant staat een streepje en je moet gokken waar dat aan de binnenkant ongeveer zit. Je moet na het opgieten twee minuten wachten, doorroeren en dan weer drie minuten wachten.

De hoeveelheid is voor een lichte maaltijd aan de (te) kleine kant. De smaak was ronduit flauw. De structuur is stevig er is bite. Mijn mede proefpersoon deed er behalve zout ook nog zongedroogde- en verse tomaat door en toen was het ‘oké’.

Oordeel

Het viel een beetje tegen. Ik zou het niet snel kopen. Voor die prijs zijn er betere en smakelijker alternatieven die als snelle snack of lichte maaltijd kunnen dienen.

Geschreven door : Joke Boon