logo boonappetit

Getest: Vegan viskoekjes

Getest: Vegan viskoekjes

Getest: Vegan viskoekjes

Het klinkt bizar: een zakje poeder dat je met water aanmaakt en waarvan je na 30 minuten rusttijd een vegan vlees- of visvervanger kunt vormen. Toch kan het. Op basis van eiwitrijk erwteneiwit en natuurlijke toevoegingen.

Het Duitse Greenforce ontwikkelde het en in Duitsland is het al een groot succes. In Nederland is het op dit moment enkel nog via de website te bestellen. Een verpakking kost 4.99.

Ik probeerde de viskoekjes en was erg benieuwd.

De truc is om de mix met ijskoud water aan te maken, dat zet een proces in gang waardoor er een stevige massa ontstaat. De mix is voor 6 koekjes maar ik vormde er 8 van, naar het formaat waar ik vroeger viskoekjes van vormde. Ik bakte ze in wat olie en serveerde ze met een salade. Ik vond de structuur en de smaak erg op viskoekjes lijken. Bijzonder en lekker. De viskoekjes zijn zo lekker maar ook met een sausje. Ik deed een portie in de vriezer want dat kan ook.

Behalve de viskoekjes zijn er ook worstjes, braadworstjes, gehaktballen, burgers en zelfs schnitzels in deze poedervorm verkrijgbaar. Allemaal op basis van erwteneiwit. Lang houdbaar, buiten de koelkast te bewaren handig om in huis te hebben. En het belangrijkste: smakelijk.

Meer info of bestellen: nl.greenforce.com

Geschreven door : Joke Boon