logo boonappetit

Vegan Party Food: kruidig, kleurrijk en vegan feesten!+ recept voor sinaasappel-pecanfudge

Vegan Party Food: kruidig, kleurrijk en vegan feesten!+ recept voor sinaasappel-pecanfudge

Vegan Party Food: kruidig, kleurrijk en vegan feesten! 

December-cadeau-tips aflevering 7.

De komende tijd zal ik elke aflevering een kookboek onder je aandacht brengen, dat leuk is om cadeau te vragen of te geven.

Kleurrijk en kruidig, dat is de perfecte omschrijving voor de boeken van Jason Tjon Affo.

Recent verscheen van zijn hand Vegan Party Food 60 feestelijke recepten (Becht, 22,99 euro).

Jason is Surinaams-Nederlands en dat zie je terug in zijn kruidige receptuur die origineel en geheel vegan is. Eerder verscheen Vegan Soul Food van zijn hand dat verkozen werd tot beste vegan kookboek van 2020. Naast de receptuur verzorgt hij ook de styling en fotografie van zijn boeken.

Vegan Party Food staat vol recepten voor originele, kleurrijke vegan gerechten en hapjes. Aan elk type feest is gedacht: brunch, date-night, over-the-top-verjaardagsfeest en feestdagen. Naast eten, krijg je recepten voor kleurrijke cocktails en recepten voor de day after. Ook krijg je muziek tips want Jason deelt zijn Spotify-list met de swingendste feestmuziek.

Om je een indruk van de recepten te geven: aardbei-margarita, jackfruit-nacho’s, spinazie-champignonmuffins, matcha-tompoucen(!), zoete aardappel currysoep of de sinaasappel-pecanfudge waarvan ik het recept met je deel.

Kortom: vegan feesten was nog nooit zo kruidig en kleurrijk!

SINAASAPPEL-PECANFUDGE

Voor circa 16 stuks

Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur koelen

Nodig: rechthoekige bakvorm of ovenschaal van circa 12 x 25 cm

100 gr pecannoten, grof gehakt

2 tl agavesiroop, 2 tl

1 tl fleur de sel

200 gr pure chocolade, in blokjes

1 tl sinaasappelrasp

150 gr gecondenseerde kokosmelk

1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en rooster ze al roerend tot ze licht beginnen te bruinen. Zet het vuur uit, voeg de agavesiroop en fleur de sel toe en roer goed. Laat de pecannoten op een stukje bakpapier afkoelen.

2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

3. Voeg de pecannoten en de rest van de ingrediënten toe en meng goed.

4. Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier en schep daar het mengsel in. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de fudge daarna in circa 16 blokjes.

TIP Eet je geen noten? Dan kun je de pecannoten vervangen door pitten of zaden, zoals pompoenpitten.

Geschreven door : Joke Boon