logo boonappetit

Boerenkool-chips maak je zo:

Boerenkool-chips maak je zo:

Boerenkool-chips maak je zo:

 

Overgewaaid uit Amerika : chips van boerenkool. Je kunt ze kant en klaar kopen, dan zijn ze behoorlijk prijzig of je maakt ze zelf.

Omdat ik nieuwsgierig was heb ik deze chips gemaakt. Dat gaat heel erg makkelijk:

*Je hebt boerenkool aan een struik nodig. Die was je en dep je goed droog met een (schone) theedoek. De blaadjes verdeel je in stukken en de harde nerven haal je er uit. Hussel de blaadjes om met wat olie, zout en peper.

*Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

*Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de boerenkoolblaadjes in een laag over de bakplaat. Bak in het midden van de oven 5-7 minuten en keer de blaadjes dan om. Bak nog 3 minuten en laat afkoelen of eet meteen.

Oordeel: Het kraakt en knispert heerlijk. De smaak is wat bitter en totaal anders dan chips. Het is anders, maar een alternatief voor vette aardappelchips en een manier om groente te eten.

Geschreven door : Joke Boon