logo boonappetit

Recept voor Superfood eiwitrijk brood uit Jamie’s Superfood

Recept voor Superfood eiwitrijk brood uit Jamie’s Superfood

Recept voor Superfood eiwitrijk brood uit Jamie’s Superfood

 

In mijn blog over Jamies Superfood: http://boonappetit.nl/index.php/boon-blogt/47-jamie-s-superfood

beloofde ik je het recept voor Superfood eiwitrijk brood. Ik bakte dit omdat het gemaakt is met kikkererwtenmeel waar ik als bonenfanaat erg van hou.

Het brood is eenvoudig te maken, hoeft niet te rijzen en is na 45 minuten klaar. Het wordt een vrij dun beslag, zo dik als yoghurt. Even dacht ik : dit wordt niets, maar dat dunne is dus echt de bedoeling. Het brood is lekker om zo te eten, met beleg of na een aantal dagen als het ouder wordt geroosterd of dan kun je er croutons van maken. Ik vroor een halve in. Dan nu het recept.

voor 14 porties

1 zakje gedroogde gist van 7 gram

4 el extra vergine olijfolie

250 gram kikkererwtenmeel

100 gram gemalen amandelen

50 gram lijnzaad

100 gram gemengde zaden en pitten

1 takje verse rozemarijn

4 grote eieren

eventueel 3 tl Marmite

*Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Bekleed een broodbakblik van 1.5 liter met bakpapier. (ik nam een cakeblik)

*Vul een kan met 375 ml lauw water en klop de gist en de olie erdoor. Laat 5 minuten staan.

*Doe het meel, de gemalen amandelen en alle zaden en pitten met een snufje zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Hak de rozemarijn naaldjes fijn en strooi ze erover. breek de eieren in het kuiltje, voeg eventueel de Marmite toe en schenk het gistwater erbij. Klop alles nu geleidelijk door elkaar tot je een soort dik beslag hebt. Giet het beslag in het geprepareerde bakblik.

*Je kunt nu twee dingen doen: bak het brood meteen , zodat het nog een beetje rijst, of dek het blik af en zet het een nacht in de koelkast om iets meer complexe zure smaakjes te geven. Beide manieren zijn even briljant. Bak het brood 45 minuten in het midden van de oven, of tot het goudbruin en gaar is. Dat weet je als er een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat het brood voor het aansnijden minstens 20 minuten op een rooster afkoelen.

Geschreven door : Joke Boon