Hoe maak ik een hartvormig ei…?

Hoe maak ik een hartvormig ei…?

Hoe maak ik een hartvormig ei…?

Misschien ken je ze wel, van die handige filmpjes die je kunt bekijken op Instagram. Over hoe je op een handige manier een granaatappel ontpit, of een avocado tot bloem vouwt. Hoe je een eidooier van het wit scheidt of met behulp van een plastic flesje een kers ontpit.

Ik ben er dol op, in een korte tijd word je geïnformeerd en leer je een handig trucje.

Van al die trucjes is er nu een erg leuk boekje samengesteld: Hoe maak ik een hartvormig ei? ….en heel veel andere keukentips en trucs. (ImageBooks 15.00 euro).

Wat ik erg leuk vind is dat er ook veel tips voor restverwerking instaan: wat doe je met oud brood, een restje rijst, een appelschil of bruine bananen.

Van de bruine bananen bakte ik vegan-muffins voor mijn dochter die geen eieren verdraagt. Echt zo’n boekje dat je cadeau geeft in plaats van een bos bloemen.

Oh en dat ei hartvormig maken is helemaal niet moeilijk, met satéstokjes en elastiekjes vorm je een eitje zó om.