Tijd voor paprika!

Tijd voor paprika!

Tijd voor paprika!

Tijd voor Paprika is een initiatief om kinderen meer groenten en vooral Hollandse paprika’s te laten eten. Onder de noemer Tijd voor paprika wordt er wekelijks een recept op de site www.tijdvoorpaprika.nl geplaatst om ouders te helpen om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Deze week zijn dat de gevulde zoete puntpaprika's. Het vullen van een paprika hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit makkelijke recept zet je het zo op tafel. Ingrediënten voor 4 personen

– 4 Zoete puntpaprika’s (bijvoorbeeld Ramiro) – 250g Cherry tomaten – 150g Feta kaas, in blokjes van 5 mm. – 8 tl Pesto – 800g Kleine pastinaak(wortel) – Sap van een citroen – 4 tl Olijfolie – Zout – Vers gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.

Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto, wat zout en peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.

Bereid de pastinaak, snij ze in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika’s iets lager.

Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin zijn. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.