Karola’s Kitchen Eten is een feest! +recept voor kokosbanaanrotsjes

Karola’s Kitchen Eten is een feest! +recept voor kokosbanaanrotsjes

Karola’s Kitchen Eten is een feest! +recept voor kokosbanaanrotsjes

 

Karolien Olaerts schreef Karola’s Kitchen – het kookboek. (uitgeverij Horizon, 31.99 euro).

Meteen in haar eerlijke inleiding laat Karolien haar struggle met eten en diëten door de jaren heen zien. Van eetstoornis, overgewicht tot aan een obsessie voor gezond eten aan toe. Om vervolgens op een dag te besluiten dat het klaar was. Dat ze zich niet langer liet leiden door de visie van dieet-goeroes of anderen op social media, die voorschrijven wat gezond is. Zo werd eten weer plezierig. Ze ontwikkelde een manier van eten die niet draait om afvallen of diëten maar om het opbouwen en omarmen van een gezond en evenwichtig eetpatroon, waarin lekker en gezond eten centraal staat.

Karolien heeft een blog Karola’skitchen genaamd en dit is haar derde kookboek. Ik kende haar boeken of blog nog niet en daarom was ik aangenaam verrast. Haar recepten zijn lekker en origineel, royale porties (hou ik van!) en bevatten heel veel groenten. Hoewel niet alle zijn veel recepten vega of vegan, anders geeft Karolien je tips hoe je dat kunt wijzigen.

Ik heb het boek al een tijdje in mijn bezit en heb al drie recepten gemaakt: ontbijtcake, kokos-banaanrotsjes en de chunky cacoa-kokosgranola. Alle drie eenvoudig te maken en verrassend lekker.

Maar er staat meer in dan ontbijt of koekjes, ook lunch, snack, apero, diner, feest en dessert komen aan bod. Wat dacht je van spaghetti met ricotta, tijm en gebakken noten, norirolletjes, vol-au-veg, sweet & salty pompelmoestonic, krieltjessalade, black bean burgers met guacemole of banaansoufflé met een vleugje chocolade?

De goed beschreven -net even anders- receptuur met ingrediënten die je overal kunt krijgen maken het tot een uiterst bruikbaar en zeer prettig kookboek.

Ik deel het recept van de kokos-banaanrotsjes die erg lijken op kokosmakron, maar dan minder zoet, vegan én lekkerder zijn.

Voor 9 grote

1 rijpe banaan, 100 á 120 gr, gewogen zonder schil

100 gr kokosrasp

50 gr amandelmeel

20 gram poedersuiker

25 gr pure chocolade, fijngehakt

5 el aquafaba (of 2 eiwitten)

*Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

*Prak de banaan tot moes en schep die om met de kokosrasp, amandelmeel, poedersuiker en de gehakte chocolade.

*Klop de aquafaba met een mixer tot stijve, witte pieken. Schep door de andere ingrediënten tot alles goed vermengd is.

*Schep met een ijsschep of lepel 9 even grote rotsjes op de bakplaat. Maak ze met je handen nog wat steviger. Bak 20 á 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

*Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast. Daar blijven ze een week goed.