Mijn Frankrijk, vrolijkt een grijze dag op.

Mijn Frankrijk, vrolijkt een grijze dag op.

Mijn Frankrijk, vrolijkt een grijze dag op.

December-cadeau-tips aflevering 2.

De komende tijd zal ik elke aflevering een kookboek onder je aandacht brengen, dat leuk is om cadeau te vragen of te geven.

 Meteen bij de eerste woorden heeft hij me bij de kladden: het bezoek aan de markt in Chablis waar een vrouw met blote handen in een trog vol varkensbloed en stukjes reuzel waar kruiden, room en gepureerde ui door worden gemengd. Het maken en oppeuzelen van warme bloedworst. Het is zo beeldend geschreven dat ik er de rillingen van krijg. Sommige mensen hebben meerdere talenten. Onno Kleyn is zo iemand: hij weet veel over Italië, over wijn en over Frankrijk. Daarnaast is hij ook nog geschoold klassiek zanger.

 In juni verscheen Mijn Frankrijk, verhalen en recepten. Onno Kleyn. (Nijgh Cuisine, 29.99 euro) Het verhaalt over Frankrijk en over eten. Verhalen over zijn zoektocht naar een tweede huis in Frankrijk, geschiedenis, landschappen, tradities.

Een ode aan het gewone en daardoor bijzondere Franse leven. De verhalen worden gelardeerd met recepten. Franse authentieke receptuur ‘hertaald’ door Onno Kleyn. Het levert een bijzonder smakelijk boek op dat erg prettig leest, Onno schrijft mooi en beeldend. Dus baal je van het grijze herfstweer: reis dan aan de hand van Mijn Frankrijk door het Franse land en kook of bak daarna om in de sfeer te blijven.