Wereldwijd Borreltijd

Wereldwijd Borreltijd

Wereldwijd Borreltijd

December-cadeau-tips aflevering 5.

De komende tijd zal ik elke aflevering een kookboek onder je aandacht brengen, dat leuk is om cadeau te vragen of te geven.

Nu de dagen korter en de avonden daarmee langer worden is borrelen een manier om de lange avond een prettige en smakelijke start te geven.

Met Wereldwijd Borreltijd reis rond de wereld in 80 bites & drinks Susan Aretz (Fontaine uitgevers 22.99 euro) laat Susan zien dat een borrel zoveel meer kan zijn. Geen bakje pinda’s of een blokje kaas maar gerechtjes die als je het een beetje combineert ook als een shared-dining gegeten kunnen worden. Zo gaat de borrel vanzelf over in het avondeten.

Er is echt voor élk wat wils: vlees, vis, vega en vegan iedereen mag en kan mee borrelen. Ook voor de drankjes krijg je receptuur en die zijn er ook in een alcoholvrije versie.

Ik noem: Manchego-kroketjes (dat is een luxe alternatief voor het blokje kaas) halloumi frietjes met harissadip, koude kervelsoep, gevulde eitjes met tahin, zeewierkrokantje met zalm, oesterzwamshoarma, vegan samosa, pimentos de padrón met chili olie,twee versie van flammkuchen of alcoholvrije sangria.

De recepten zijn goed te maken met ingrediënten die goed/overal verkrijgbaar zijn.

Ik denk dat -met het oog op de komende persconferentie- dat dit boek een goede cadeautip is om het thuis zo gezellig mogelijk te maken!