De cocktailbar is geopend!

De cocktailbar is geopend!

De cocktailbar is geopend!

 

Cocktails zijn voor mij onlosmakelijk aan vakantie verbonden. Als wij op vakantie zijn dan kiezen we bijna elke dag een nieuwe om uit te proberen. Het leuke van cocktails is de bijzondere namen die ze hebben: White Russian, Last Word, Manhattan, Greyhound of een Dirty Dick om maar eens wat te noemen. Het verraderlijke is dat ze naar meer smaken.

Nu is er een heel erg leuk boek verschenen: De Cocktailbar. Hét handboek voor de cocktailliefhebber. Door Dan Jones, uitgeverij GoodCook €12.50. Aan de hand van dit boek maak je nu ook thuis de allerlekkerste cocktails met spannende namen. Zowel klassiekers, feestelijke punchfavorieten, siropen & sours en mini bar must haves, zijn in dit boek te vinden.

In deel een komt alles aan bod wat je voor het shaken van een goede cocktail nodig hebt, deel twee geeft onderverdeeld in kleine hoofdstukjes veel, zo niet alle cocktailrecepten. Waarbij ook aandacht voor noodgevallen: zin in een cocktail en niets in huis hebben aan bod komt. Ik vind het een leuk, origineel, fraai uitgevoerd boek dat mede door zijn sympathieke prijs een leuk (december) cadeau is!

Bij de recepten voor de seizoenen trof ik bij de herfst de Cranberry Adam aan. Die ken ik nog niet en daarvan geef ik je het recept. Proost!

voor 1 longdrink glas

50 ml kruidige rum

50 ml cranberry sap

scheutje gembersiroop

gemberbier om aan te vullen

*Schenk de rum, het cranberry sap en de gembersiroop in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes en vul de mix aan met gemberbier.