Marokkaanse Snickers uit Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub

Marokkaanse Snickers uit Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub

Marokkaanse Snickers uit Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub

Eerder deze week kon je mijn recensie over het hartverwarmende Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub lezen zie:http://boonappetit.nl/index.php/boon-blogt/85-mijn-arabische-keuken-is-hartverwarmend-lekker

Ik beloofde je om het recept voor Marokkaanse Snickers te delen, hier is het. Erg lekker, niet moeilijk en niet zo vreselijk zoet als de ‘Hollandse’.

Halwa snickers van mijn vrouw, lemya

 

ingrediënten

1 vanillestokje

500 g gezouten pinda’s

300 g biscuit

1 blikje gecondenseerde melk

3 el poedersuiker

1 tl kaneelpoeder

400 g pure chocolade

100 g witte chocolade

 

 

bereiding

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Maal de pinda’s en biscuits fijn en meng met de gecondenseerde

melk, poedersuiker, merg van het vanillestokje en het kaneelpoeder.

Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en druk

goed aan.

Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de chocolade

over het mengsel.

Vervolgens smelt je de witte chocolade en schep deze in een

spuitzakje.

Knip de punt van het spuitzakje en maak lange strepen over de pure

chocolade.

Met behulp van een prikker beweeg je in tegengestelde richting

van de witte chocolade: eerst van boven naar beneden en dan van

beneden naar boven zodat je een mooi motief krijgt.

Laat de chocolade in de koelkast stollen.

Snijd de koekjes in rechthoeken en leg in mooie papieren

bakvormpjes.

 

tip

Leef je uit en maak je eigen

chocolademotief.