Havermout banaan koekjes – recept

Havermout banaan koekjes – recept

Havermout banaan koekjes – recept

Overrijpe bananen spelen een hoofdrol in deze lekker voedzame koekjes. Omdat er overrijpe bananen gebruikt worden (ja, die met zwarte schil!) heb je geen suiker nodig. het rijpingsproces heeft de banaan zoeter gemaakt. Er bestaan verschillende recepten voor deze koekjes waarvan het recept uit Puur Eten van Pascale Naessens, het meest eenvoudige is: banaan-kokos-havermout. Soms voeg ik er nog wat cacaonibs of rozijnen aan toe.

Ik kwam tijdens mijn vakantie achterop een tijdschrift een reclame van Calvé pindakaas tegen met daarbij een recept, voor havermout banaankoekjes met daarin pindakaas verwerkt. Ik bakte ze gisteren en ze zijn al op. …en dat is maar goed ook want in de trommel verliezen ze –helaas- hun knapperigheid.

Ik geef je het recept, je maakt er 15 kleine koekjes van.

2 rijpe bananen

1 el lijnzaad, geweekt in 3 el heet water

30 gram pindakaas

80 gram havermout

60 gram bloem

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

15 gram geraspte kokos

20 gram rozijnen

-Verwarm de oven op 200 graden, bekleed een bakplaat met een vel

bakpapier.

-Prak de bananen fijn met een vork in een ruime kom.

-Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.

-Schep met enige afstand ertussen bergjes van het beslag op de bakplaat. Druk ze met de achterkant van de lepel iets platter dan ik (zie foto) heb gedaan.

-Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 minuten bruin en gaar.