logo boonappetit

JokeBoon thumbnail

Foto: Geert Snoeijer

Een goed recept is als een mooi verhaal. Je leest het, je legt het even weg om het te laten bezinken. En als je het dan weer oppakt, dan voel je de inspiratie stromen. Het verandert je, je wilt er wat mee doen. In mijn geval betekent dit: keukengerei pakken, ingrediënten bij elkaar zoeken en aan de slag gaan om er mijn eigen interpretatie van te geven. Zelf van nul af aan recepten gaan ontwikkelen was de logische vervolgstap. In 2010 leidde dit tot mijn eerste kookboek: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen en in 2015 tot het tweede: Bonen! (Meer weten: klik hier)

 
Ook ontwikkel ik recepten voor anderen. Op https://www.okvlees.nl/recepten/jokes-recepten vind je iedere maand een nieuw recept van me. Hierbij gebruik ik vlees van deze sympathieke aanbieder van diervriendelijk vlees en vleesvervangende producten. De Delftse Mederij is ook een voorbeeld van een producent waarvoor ik recepten ontwikkelde. Een heel lekker voorbeeld vind je hier: http://mederij.nl/pure-chocoladetruffels-met-hollandse-kersenmede/. En ik leverde bijdragen aan kookboeken, zoals aan Vega en vis van uitgeverij Snor (2011, niet meer leverbaar), De heimweekeuken van Karin Luijten (2011, http://www.nieuwamsterdam.nl/de-heimweekeuken#.VbzBK_lgnIU) en Vegatopia het kookboek (2015, http://www.vegatopia.com/vega/kookboek).

OK vlees

 

Joke Boon schrijft vanaf de start van OKvlees.nl recepten voor in de webwinkel. Na onze kennismaking was ik meteen 100% overtuigd dat Joke de juiste persoon is om voor ons de recepten te maken. Hele lekkere recepten zonder poespas. Joke is heel goed in staat om zich in te leven in de doelgroep van de webwinkel waardoor haar recepten een onmisbaar onderdeel zijn geworden.

De samenwerking is heel professioneel. Joke is lekker pro-actief, en ietwat ongeduldig soms, en durft het aan om recepten te maken die net dat tikje prikkelender zijn. Dat houdt het spannend! Bovenal is de samenwerking gewoon heel leuk. Haar openhartigheid en humor maakt dat het elke maand weer een feest is om een nieuw recept te zien ontstaan.

Peter Kolster, OK Vlees