Dulce de leche ijs zonder ijsmachine
Dulce de leche: gezoete gecondenseerde melk die je in gesloten blik enige uren (2 ½ – 3 uur) laat koken waardoor de suiker in de melk karameliseert. Het levert een heerlijke zoete pasta op.
Bij Nigella Lawson kwam ik een heerlijk ijsrecept met dulce de leche tegen. Zonder ijsmachine te maken. De ingrediënten heb ik standaard op voorraad. Je zult maar trek in ijs hebben en geen zin om boodschappen te doen…
Nu vind ik het recept van Nigella te zoet. Ik heb een afkeer van te zoete smaken. Daarom heb ik het recept naar mijn smaak aangepast.
Hou je van meer zoet, neem dan meer dulce de leche.
Of neem 400 ml slagroom en gebruik het hele blikje dulce de leche.
Nodig voor 4 personen
200 ml (houdbare) slagroom gekoeld
1/3 blikje à 400 ml dulce de leche
2 theelepels whisky (optioneel)
*Klop de slagroom stijf.
*Voeg de dulce de leche toe aan de slagroom samen met de whisky (als je die wilt gebruiken). Klop door elkaar tot gemengd.
*Schep in diepvriesdoos en zet in de vriezer.
*Je hebt nu diverse opties: wacht een uur en eet heerlijke mousse. Wacht drie – vier uur en eet ijs.