November is weggeefmaand op BoonBlogt!
Elke week maak je kans op een van de twee exemplaren van een kookboek dat ik weg mag geven. Wat moet je daarvoor doen? Niet veel-😊
*Je volgt mij op het sociale mediakanaal waarop je deze blog leest.
*Reageer door te zeggen dat je het boek wilt. Een reden opgeven is niet nodig!

Deze week mag ik twee exemplaren van De vegan slager van Zacchary Bird weggeven (uitgeverij Good Cook, 32,50 euro)

De vegan slager gaat uitgebreid in op de vraag waarom je iets zou willen eten dat oogt en smaakt als vlees. Het antwoord luidt dat veel mensen vegan zijn, omdat het dierenleed (of de milieuschade) hen tegenstaat, maar dat ze wel van stevige smaken zoals die van vlees houden. Wie voor vegan eten kiest, hoeft zijn culinaire tradities niet op te geven of grote offers te brengen: planten kun je laten ogen en smaken als vlees, aldus de auteur. De recepten en tips die hij geeft hebben behalve tarwe waarmee je ­seitan maakt, soja waarmee je tofu en aanverwante zaken zoals tofuvellen fabriceert, watermeloen, aubergine, jackfruit, pruikzwam (een paddenstoel), bloemkool en ­bananenbloesem als basis.

Griezelig echt zijn sommige recepten, die variëren van simpel tot echt gevorderd. Denk aan buikspek, oesters, gebraden kalkoen met honing-mosterdglazuur of een braadstuk. De moeilijkheidsgraad staat met sterren variërend van 1 tot 3 boven elk recept aangegeven. 

De vegan slager is hét handboek om zelf plantaardige vlees- en visvervangers te maken zonder ondefinieerbare toevoegingen.

Deze winactie loopt van 17-11 tot en 23-11, donderdag 24 november maak ik een nieuwe winactie bekend!
Succes!

De winnaars zijn bekend! Hartelijk gefeliciteerd Iwan Westdijk via twitter en Manjo van Boxtel via facebook en instagram.

Stuur je naam en adresgegevens naar jokeboon@evatekst.nl dan komt de Veganslager zo snel mogelijk naar je toe.

Niet gewonnen? Niet getreurd, morgen staat er weer een nieuwe winactie op boonappetit!