Winactie op BoonBlogt!

De hele maand november deed ik elke week een winactie, vandaag 1 december sluit ik af met nog een mooie winactie.

Maak kans op een van de drie exemplaren van No waste groenten dat ik weg mag geven. Wat moet je daarvoor doen? Niet veel-😊
*Je volgt mij op het sociale mediakanaal waarop je deze blog leest.
*Reageer door te zeggen dat je het boek wilt. Een reden opgeven is niet nodig!

No waste groenten, van wortel tot loof in 6 seizoenen. Sophie Gordon (Uitgeverij Good Cook, 32,50 euro)

Niks weggooien en alles gebruiken is natuurlijk het meest duurzame. In No waste groenten toont Sophie Gordon op aanstekelijke wijze aan dat je ook van groenten alles kunt gebruiken. Zet bijvoorbeeld -zoals ze tipt- een bak in je koelkast waar je schillen en ander groenteafval bewaart zodat je daar eenmaal per week een geurige groentebouillon van kan trekken.

De seizoenen worden in dit boek overigens heel logisch ingedeeld in zes seizoenen: de zomer kent een vroeg en een midden in de zomer deel, net zoals de winter: het begin van de winter levert andere groenten en fruit dan aan het eind van de winter.

De recepten, waarvan je er na een tijd pas achter komt dat ze allemaal vegan zijn omdat daar geen nadruk op ligt, zijn verrukkelijk en uiterst creatief.

Er staan 130 recepten in het boek en telkens krijg je na elk recept tips om niks te verspillen. Ik noem romige pasta met kastanjes en salie, Deens appel-walnootbroodjes, cashewnotenkaas uit de oven, venkel-koolrabisalade, taco’s met pompoen en zwarte bonen of ovenschotel van spliterwten, zoete aardappel en rozemarijn. De recepten zijn duidelijk beschreven en de ingrediënten goed verkrijgbaar.

Dit is zo’n kookboek waarvan ik elk recept zou willen maken en waarvan je ook wat leert. Ik vind het een van de betere boeken dit jaar én als je een exemplaar wint dan ben je een bofkont!

Deze winactie loopt van 1 december tot woensdag 7 december, aan het eind van die dag maak ik de 3 winnaars bekend,

De winnaars zijn bekend!

Natuurlijk had ik iedereen die zo enthousiast meedeed en vaak een heel mooie reden opgaf, een boek gegund!

Ik trok drie lootjes, en dat zijn:

Ineke Faes, Ief van Zon en Marieke Ettema.

Van harte gefeliciteerd! Mail je adresgegevens naar Jokeboon@evatekst.nl dan komt het boek naar je toe.