Recept voor Perentaart

Er zijn nu volop peren verkrijgbaar. Ik kocht lekkere handperen en besloot om perentaart te bakken naar het recept uit Bon Appétit van John Gerdsen (Karakter Uitgevers).

Dat boek staat al jaren in mijn kast en ooit bakte ik voor een recensie de perentaart die in dit boek staat. Sindsdien is het een succesnummer. Gisteren kreeg ik eters en ik maakte de taart als toetje. Heerlijk!

Ik deel het recept. (in het boek wordt hij met Tonkabonensaus geserveerd maar die sla ik altijd over, ook verminderde ik de hoeveelheid suiker)

Perentaart

Voor een spring-taartvorm van 24 cm

Beslag

80 gram boter

140 gram fijne witte basterdsuiker

1 vanillestokje

1 citroen, de schil geraspt

1 ei

185 ml slagroom

165 gram bloem

2 tl bakpoeder

Snufje zout

vulling

4 handperen

20 gram boter

2 el rietsuiker

*Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een spring- of taartvorm in met boter.

*Klop de boter met de suiker en het merg uit het vanillestokje romig en luchtig.

*Voeg het ei ende citroenrasp toe en schenk de room erbij en meng tot een egale luchtige massa. Voeg als laatste de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng tot een beslag. Doe dit in de vorm en strijk het glad.

*Voor de vulling schil je de peren en verwijder je het klokhuis. Snij in plakjes van 5 mm dik en leg deze in een cirkel op het beslag.

*Smelt de boter en bestrijk de plakjes peer hiermee. Bestrooi met de rietsuiker en bak in het midden van de oven in 45 minuten bruin en gaar.

*Lauwwarm en koud erg lekker.