Boon blogt

 

Persiana elke dag +recept voor muhammara

Persiana elke dag +recept voor muhammara

Het land dat wij nu Iran noemen was tot 1935 bekend als Perzië. De toenmalige Sjah Reza verzocht dat jaar de internationale gemeenschap om het land voortaan Iran te noemen. In Perzië, ooit de kern van het Perzische Rijk begon één van de eerste beschavingen, het was...

Ananastaart

Het recept voor deze ananastaart is afkomstig uit Switi Sranan, de rijke Surinaamse keuken, door Noni Kooiman. Het boek besprak ik in het blog hiervoor. Ingrediënten 1 ananas 130 gr rietsuiker 1 kaneelstokje ½ tl zout 130 gr + extra boter 200 gr bloem Taartvorm van 28...

Switi Sranan, een liefdesverklaring aan Suriname

Switi Sranan, een liefdesverklaring aan Suriname

Dat Noni Kooiman fijne recepten schrijft, wist al ik van de boeken die ze samen met Jonah Freud schreef: Inmaken en Drankjes. Met Switi Sranan De rijke Surinaamse keuken, (Carrera Cuinair, 35,- euro) bewijst ze dat ze ook heel mooi, liefdevol, onbevooroordeeld en...

De makkelijke bakplaat + recept voor tomatentaart

De makkelijke bakplaat + recept voor tomatentaart

Er is weinig zo makkelijk en lekker(!) als het in de oven schuiven van een bakplaat vol groenten, kruiden en iets van eiwit zoals bonen, kaas, vlees of vis. Na het snijden ga je zitten en laat je de oven het werk doen. Dat je heel veel variaties kunt maken met een...